Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Αληθειες και ψεματα για τις καθυστερησεις πληρωμων

Το μεγάλο πρόβλημα των καθυστερήσεων στις πληρωμές των ταμείων έχει αλήθειες και ψέματα.

1. Το Π.Δ. 113 έφερε νέες γραφειοκρατικές διαδικασίες με αποτέλεσμα μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών.

2. Η έλλειψη υπαλλήλων στον έλεγχο των συνταγών και οι συγχωνεύσεις ταμείων έφεραν καθυστερήσεις σε ταμεία που είχαν συνέπεια (ΔΕΗ).

3. Η έλλειψη ρευστότητας του κράτους μας έκανε να προσβλέπουμε στη 4η δόση του πακέτου στήριξης για να πληρωθούμε.

Ένας προσεκτικός παρατηρητής όμως βλέπει ότι παρά τις παραπάνω δυσκολίες ο ΟΠΑΔ εκταμιεύει 4 μήνες όταν και όπου πιέζεται και πληρώνει.

Μεγάλοι οργανισμοί ΕΤΑΑ / ΤΑΥΤΕΚΩ πληρώνουν 4-6 μήνες με ημερομηνίες ενταλμάτων 3-3-2011 ενώ ο νέος νόμος για την υγεία δημοσιεύεται 2-3-2011.

Στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ στο διαδίκτυο επιβεβαιώνονται οι πληρωμές συλλόγων που κήρυξαν αναστολή εκτέλεσης συνταγών. Εκεί όλα τα προβλήματα, γραφειοκρατικά, υπηρεσιακά, ταμειακά ως δια μαγείας ξεπεράστηκαν (Φ.Σ. Δωδεκανήσου) και οι φαρμακοποιοί δέχονται απρόσκοπτα συνταγές των συγκεκριμένων ταμείων.

Συνάδελφοι,

Η εικόνα δείχνει ότι μόνο πιέζοντας με την αναστολή υπάρχει ελπίδα στο να πληρωθούμε τους καθυστερημένους λογαριασμούς γρήγορα.

2 σχόλια:

  1. https://lh5.googleusercontent.com/-5FOCyFSMwUM/TYWmIS5ehuI/AAAAAAAAED8/Fty2ZPVhXPU/s320/prosarthma.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.pfs.gr/portal/pls/portal/portal.wwctx_app_language.set_language?p_http_language=el-gr&p_nls_language=el&p_nls_territory=GREECE&p_requested_url=http://www.pfs.gr/portal/page/portal/pfsnew/news/read_new?id=1022

    http://www.pfs.gr/portal/page/portal/pfsnew/news/read_new?id=1024

    ΑπάντησηΔιαγραφή