Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι φαρμακοποιοί από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε κάθε προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις της ηγεσίας του Π.Φ.Σ. με τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας με αποκορύφωμα τις συναντήσεις με το νυν Υπουργό κ. Λοβέρδο. Στις συναντήσεις αυτές συζητήσαμε προτάσεις και προτείναμε λύσεις που θα βοηθούσαν ουσιαστικά στα προβλήματα του επαγγέλματός μας.

Εκείνο όμως που φάνηκε με την πρόοδο των συνομιλιών είναι ότι ο διάλογος ήταν προσχηματικός και τα αποτελέσματα προαποφασισμένα. Συνέπεια αυτού ήταν να τίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συνεχώς νέα ζητήματα.

Δυστυχώς, συνάδελφοι, αποδείχτηκε ότι έχουμε να κάνουμε με μια Κυβέρνηση που άλλα λέει, άλλα εννοεί, άλλα συμφωνεί και στο τέλος άλλα νομοθετεί!

Στη συνάντηση της Παρασκευής 14.01.2011 ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο:

  1. Η πλήρης κατάργηση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού του φαρμακείου!
  2. Η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων (Δευτέρα έως Σάββατο)!
  3. Η μείωση των πληθυσμιακών κριτηρίων ίδρυσης φαρμακείου σε 1 φαρμακείο ανά 1.000 κατοίκους!
  4. Αύξηση του ποσοστού rebate από 1% μεσοσταθμικά σε 4,5%!

Οι φαρμακοποιοί του Ν.Κορινθίας δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τον αφανισμό του Ελληνικού φαρμακείου, ούτε την κατάρρευση του Ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας.

Καλούμε τα μέλη του Φ.Σ.Κ. σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 17.01.2011και ώρα 19.00 στο Motel Ίσθμια για να αποφασίσουμε την αντίδρασή μας στα σχέδια της Κυβέρνησης.

Σας καλούμε σε αγωνιστική εγρήγορση και μαζική συμμετοχή σε όποιες κινητοποιήσεις κριθούν απαραίτητες.

Φ. Σ. Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου