Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη συνάντηση της 22/01/2011 στον Π.Φ.Σ. των προέδρων όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας με το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., διαπιστώθηκε ότι υπήρξε πλήρης και καθολική συμμετοχή όλων των φαρμακοποιών της χώρας στην τριήμερη απεργία 19-20-21/01/2011.

Διαπιστώθηκε επίσης η οργή των φαρμακοποιών για τον αφανισμό του φαρμακείου που επιχειρείται η οποία θα εκφραστεί με συνέχιση των αγώνων μέχρις εσχάτων. Ήδη έχει αποφασιστεί στις Γ.Σ. όλων των νομών της χώρας η συνέχιση της απεργίας για 26-27-28/01/2011.

Επιχειρείται ο διπλασιασμός των φαρμακείων της χώρας με το ύπουλο άρθρο 36 παράγραφος 4. Προβλέπεται η δυνατότητα δημιουργίας διπλάσιου αριθμού φαρμακείων από τα ήδη υπάρχοντα, και σε ακτίνα 200 μ. από όλα τα κέντρα συνταγογράφησης, συμπεριλαμβανομένων και των περιφερειακών ιατρείων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύουν τα πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια. Σε συνδυασμό με το πληθυσμιακό 1/1000 κατοίκους θα φθάσει ο αριθμός των φαρμακείων σε 24 έως 25.000 στη χώρα μας.

Επειδή ο απώτερος στόχος του νομοσχεδίου είναι να περάσει η πώληση του φαρμάκου στο μεγάλο κεφάλαιο χρησιμοποιώντας και το μέσο της απελευθέρωσης του ωραρίου ώστε να αλληλοεξοντωθούμε, καταλαβαίνετε ποιο είναι το μέλλον που προβλέπεται για τα φαρμακεία μας.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε τούτη την ώρα, πως κάθε πισωγύρισμα στον αγώνα που ξεκινήσαμε, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τον αφανισμό μας.

Την Τετάρτη 26/01/2011 ο Π.Φ.Σ. θα μάχεται στη Βουλή για τον κλάδο. Έξω θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι φαρμακοποιοί Αττικής- Πειραιά και των όμορων νομών. Σας καλούμε σε προσυγκέντρωση στην Κόρινθο στον πεζόδρομο Πυλαρινού και μετά αναχώρηση με λεωφορεία για τη Βουλή. Για την ώρα θα ειδοποιηθείτε τηλεφωνικά. Σας περιμένουμε όλους, φαρμακοποιούς και εργαζόμενους στα φαρμακεία μας.

Αφού αυτοί αποφάσισαν να μας κλείσουν τα φαρμακεία, ας τους δείξουμε την ενότητα και τη δύναμή μας.

Υ.Γ. Δηλώστε συμμετοχή για το λεωφορείο στο Σύλλογο.

Φ. Σ. Κορινθίας

1 σχόλιο: